Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Αφιέρωμα στις παραλίες της Τήνου: Παχιά Άμμος, μία χρυσαφένια όαση στις Κυκλάδες
    Οι παραλίες της Τήνου είναι από τα πολύ δυνατά, αλλά λιγότερο γνωστά, "χαρτιά" του νησιού. Το νησί διαθέτει καταπληκτικές παραλίες, από τις ωραιότερες στις Κυκλάδες και χρειάζονται αρκετές ημέρες για να τις επισκεφτείτε όλες! Σήμερα θα ξεκινήσουμε την φωτογραφική μας περιήγηση με ένα αφιέρωμα στην παραλία της Παχιάς Άμμου. Η παραλία της Παχιάς Άμμου είναι από τις πιο παρθένες και εξωτικές παραλίες του νησιού και μία επίσκεψη σε αυτήν επιβάλλεται! Βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού και έχει θέα στη Μύκονο. Το τοπίο θυμίζει Σαχάρα καθώς ένας μεγάλος αμμόλοφος στα αριστερά της παραλίας δημιουργεί ένα μαγικό και πρωτόγνωρο σκηνικό.


     Η πρόσβαση στην παραλία δυστυχώς παραμένει λίγο δύσκολη λόγω της πολύ κακής σήμανσης. Φημολογείται ότι υπήρξε μία προσπάθεια καταπάτησης της παραλίας από ιδιοκτήτες κοντινών πολυτελών κατοικιών... Ο δρόμος είναι τσιμεντένιος αλλά με πολλές διακλαδώσεις που εύκολα μπορούν να σας μπερδέψουν...  Μην εγκαταλείψετε όμως την προσπάθεια γιατί η παραλία θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω!! Ακολουθήστε τον κεντρικό δρόμο από την Χώρα προς την τουριστική περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πόρτο και λίγο πριν φτάσετε στην παραλία της Αγίας Κυριακής θα δείτε ταμπέλα στα δεξιά σας για Παχιά Άμμο. Σε κάθε περίπτωση όμως, ζητήστε από κάποιον ντόπιο να σας καθοδηγήσει για την μετέπειτα πορεία σας ώστε να μην χαθείτε. Όσον αφορά στην παραλία, είναι εντελώς παρθενική και εντυπωσιακή! Έχει λεπτή άμμο σαν πούδρα σε όλες τις αποχρώσεις του λευκού, του χρυσού και του πράσινου. Τα νερά είναι καταγάλανα, διαυγή και κρυστάλλινα. Το τοπίο είναι έντονα κυκλαδίτικο με τις χαρακτηριστικές ξερολιθιές και την ανοιχτή θέα στο Αιγαίο ως τη γειτονική Μύκονο. Αφεθείτε στην εξωτική ομορφιά και ανεβείτε στον μεγάλο αμμόλοφο για ακόμη πιο όμορφες εικόνες.
  Tips: Προτιμήστε να επισκεφτείτε την παραλία χωρίς δυνατό μελτέμι γιατί σηκώνει κύμα. Επίσης, δεν είναι οργανωμένη γι' αυτό φροντίστε να προμηθευτείτε με νερό και δική σας ομπρέλα για σκιά. Απολαύστε τις ακόλουθες εικόνες: 
  
    Ακολουθείστε με και στη ΣΕΛΙΔΑ μου στο Facebook και κάντε LIKE για να ενημερώνεστε για όλα τα προσεχή αφιερώματα στον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/%CE%9D%CE%B7%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_Island-wanders-by-Kostopoulos-Kostas-1716973368373939/notifications/

1 σχόλιο: