Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Αφιέρωμα στις παραλίες της Τήνου: Άγιος Ρωμανός και Απηγανιά, δύο από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων...

 Σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από την Χώρα θα συναντήσετε δύο από τις πιο παρθένες και αυθεντικές παραλίες της Τήνου και σίγουρα από τις ωραιότερες του Αιγαίου, τον Άγιο Ρωμανό και την Απηγανιά. Οι παραλίες είναι νοτιοδυτικές, αρκετά προστατευμένες από τον Βοριά και αξίζει οπωσδήποτε να τις επισκεφτείτε αν βρεθείτε στο νησί.  

1. Άγιος Ρωμανός
 Ο Άγιος Ρωμανός είναι από τις ωραιότερες παραλίες της Τήνου. Το γνήσιο κυκλαδίτικο τοπίο, οι ξερολιθιές, η ολόχρυση άμμος, τα αρμυρίκια και τα γαλαζοπράσινα νερά της μου έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη. Λάτρεψα αυτήν την παραλία για την απλότητα και αυθεντικότητα του τοπίου και την ηρεμία της. Και την λάτρεψα σε τέτοιο βαθμό που όταν θέλω να σκεφτώ μία όμορφη κυκλαδίτικη παραλία συνειρμικά το μυαλό μου οδηγείται στον Άγιο Ρωμανό. Η παραλία έχει πολλά αρμυρίκια για φυσική σκιά, δύο ταβέρνες και πολύ ωραία καταλύματα για διαμονή. Η πρόσβαση γίνεται με το αυτοκίνητο καθώς η δημοτική συγκοινωνία δεν φτάνει ως εδώ.




2. Απηγανιά
   Όπως έχω γράψει και σε άλλα αφιερώματα μου, η παραλία της Απηγανιάς είναι κατά τη γνώμη μου μέσα στις δέκα ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων και αποτελεί έναν από τους  τελευταίους ανεξερεύνητους παραδείσους του Αιγαίου. Η παραλία παραμένει ευτυχώς αλώβητη από τον τουρισμό και εύχομαι να παραμείνει έτσι για πάντα. Η επίσκεψη στην παραλία αυτή αποτελεί μοναδική εμπειρία καθώς σε μεταφέρει νοητά σε μιά άλλη εποχή , τότε που όλες οι παραλίες των Κυκλάδων φαντάζομαι πως ήταν κάπως έτσι, ανέγγιχτες και παρθένες δίχως μαζικά καταλύματα και πολύβουα beach bars... Χαθείτε στο εκπληκτικό σκηνικό με τις χαρακτηριστικές ξερολιθιές της Τηνιακής Γης, τους λείους ολόχρυσους αμμόλοφους και τα τιρκουάζ νερά... Η πρόσβαση γίνεται με σύντομο μονοπάτι λίγο πριν την παραλία του Αγίου Ρωμανού και ήδη με την πρώτη ματιά η πανοραμική άποψη της παραλίας θα σας μαγέψει. Προμηθευτείτε με νερό και ομπρέλα καθώς οι σκιές είναι λίγες. Αν είστε λάτρεις της απομόνωσης αμέσως μετά την Απηγανιά βρίσκεται η εφάμιλλη σε ομορφιά παραλία της Καντάνης. Δείτε τις φωτογραφίες:

    Ευχαριστώ για την παρακολούθηση.
    Μείνετε συντονισμένοι στην ομώνυμη Σελίδα μου στο fαcebook και πατήστε like για να              παρακολουθείτε όλα τα νέα αφιερώματα στα ελληνικά νησιά στον παρακάτω σύνδεσμο:






















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου