Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Αφιέρωμα στις παραλίες της Τήνου: Άγιος Ιωάννης Πόρτο

Ο Άγιος Ιωάννης Πόρτο είναι ένας από τους πιο ανεπτυγμένους παραθεριστικούς οικισμούς της Τήνου. Απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Χώρας και φιλοξενεί χρυσαφένιες ακτές. Στην ουσία πρόκειται για δύο διαδοχικές παραλίες που τις χωρίζει μία μικρή χερσόνησος. Η πρώτη είναι η εκτεταμένη παραλία του Λαούτι ή αλλιώς Σκυλαντάρ που αποτελεί φυσική συνέχεια του γειτουνικής παραλίας του Αγίου Σώστη και η δεύτερη είναι η μικρή παραλία της Αγίας Κυριακής.

1. Λαούτι [Σκυλαντάρ]
Η παραλία του Λαούτι είναι από τις ωραιότερες και μεγαλύτερες παραλίες των Κυκλάδων με  χρυσαφένια άμμο και υπέροχη θέα στη Μύκονο και την Δήλο. Τα νερά είνια διαυγή και καταγάλανα και η παραλία είναι πολύ φιλική. Υπάρχουν μικρά beach bar καθώς και πληθώρα καταλυμάτων. Καθίστε ώρες στην παραλία και αφουγκραστείτε την μοναδική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

2. Αγία Κυριακή 
Η μικρή γειτονική παραλία της Αγίας Κυριακής είναι επίσης πανέμορφη αλλά πιο εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους. Είναι πολύ νεανική και δημοφιλής στο νησί για τα καταγάλανα νερά της και την ψιλή της άμμο. Υπάρχει και εδώ διακριτικό beach bar καθώς επίσης καταλύματα και ταβέρνες.

Ευχαριστώ για την παρακολούθηση.
Ακολουθείστε και τη Σελίδα μου στο Facebook ''Νησιωτικές Περιπλανήσεις'' για να παρακολουθείτε όλα τα νέα αφιερώματα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/%CE%9D%CE%B7%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_Island-wanders-by-Kostopoulos-Kostas-1716973368373939/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου